Профил на Bright-Smile

Bright-Smile (0) 0%

Последна активност:

2018-05-01 22:06

Дата на регистрация:

2015-06-03 11:59

изпрати съобщение

Категории

Последователи

За Мен

Пътят към доброто дентално здраве , започващ от зъболекарския кабинет, трябва да се продължи и в домашни условия. Здрава устна кухина предполага здрави венци и здрави зъби. Добрата грижа за устата се отразява положително на цялостното здраве. Ето 5 златни правила за добра устна хигиена:

1. Мийте зъбите и венците си с четка и паста най-малко веднъж в денонощието в продължение поне на 2-3 минути.

2. Всекидневно използвайте конец за зъби – с него ще почистите онези части на зъбите и венците, които се недостъпни за четката.

3. Хранете се пълноценно, но избирателно. Избягвайте храните и напитките, съдържащи захар, особено между храненията. Не пушете – тютюнът води до пожълтяване на зъбите, а може да предизвика и заболяване на венците или рак.

4. Проверявайте редовно венците си – доказано е, че проблемите с тях водят най-често до загуба на зъби. Ако е налице непрекъснато, дори и слабо кървене, както и лош дъх в устата, потърсете специализирана помощ.

5. Не чакайте да се появи болка. Редовно посещавайте своя зъболекар дори само за профилактичен преглед, защото дори да сте перфектни в личната си устна хигиена, тя не може да замести или отмени нуждата от редовно посещение при специалист-стоматолог.

МОИТЕ ОБЯВИ Сортирай по:   Най-нови   |   Най-евтини   |   Най-скъпи

0 % Положителни коментари Виж коментарите

Положителни: 0
Неутрални: 0
Отрицателни: 0