Тема на форума Начало > Форум > За сайта - Новини, предложения, препоръки, съвети, въпроси, информация > Липсващи обяви

Липсващи обяви

2015-07-15 13:58

DobrataFeia

Здравейте, приятели,

от 00.00 часа на 14.07 до 00.00 часа на 15.07 качените обяви в сайта липсват. Причината не е в нас, а грешка от страна на дата центъра, в който се намира нашият сървър. Но това не значи, че бягаме от отговорност и изцяло поемаме вината за случилото се. Искаме още веднъж да се извиним на всички вас за причиненото неудобство! За всички обяви, които са били качени в този период заявяваме, че който желае, може да ни предостави информация за обявите си и нашият екип ще ги качи.
Не трябва да имате никакви притеснения относно изтичане на вашите данни! Първо- защото те са криптирани. Второ- причината за загубата на обявите не е хакерска атака или намеса от друга страна, а е изцяло човешка грешка от системен администратор в дата центъра.
И да споделим друго нещо с вас- сайтът ни е постоянно подложен на хакерски атаки, които са много скъпи. След като разбрахме от човек, който е в час с тези неща, че всяка атака струва няколко хиляди, мисля, че сами можем да се сетим кой разполага с такива ресурси.
Сайтът пак е в тестов режим. На 99% няма да има повече загубени обяви. Но понякога сайтът може да забава или трудно да се отваря. Но това ще бъде за не повече от 20 дни, защото сме предприели мерки.
Не го приемайте това като оплакване! Просто го споделяме с вас. След като приключат нещата, ще разберете абсолютно всичко.

  

Liverpool-Pleven

2015-07-16 14:33

Не мога да разбера защо сайтът ви работи с работно време да държавен чиновник - от 9 до 17 в работните дни.В останалите часове и в уикенда е в постоянен режим на актуализация.Това не може да се определи като "понякога".Жалко,качих почти всичките си обяви и възлагах надежди,че ще се наместите на опразненото от Продавалника място,но уви.:43:

veronik-veronik

2015-07-16 14:55

Ще се наместят, просто им трябва време и пари. Това с хакерските атаки, не е нормално...но като знам как работят инстуции и законите как се спазват.... Дано по-скоро нещо се промени, всички искаме да има обяви и сделки, но ако имат постоянни харекрски атаки, как да мислят за развитие и градация на сайта.......жалко е, но ги разбирам. Аз мисля, че има място за всички под слънцето, стига да сме толерантни и добронамерени, но за съжаление в България мисленето е различно.

DobrataFeia

2015-07-16 15:38

Цитат ( Liverpool-Pleven 2015-07-16 14:33 )

Не мога да разбера защо сайтът ви работи с работно време да държавен чиновник - от 9 до 17 в работните дни.В останалите часове и в уикенда е в постоянен режим на актуализация.Това не може да се определи като "понякога".Жалко,качих почти всичките си обяви и възлагах надежди,че ще се наместите на опразненото от Продавалника място,но уви.Liverpool-Pleven, много Ви благодаря, че се присъединихте към нас!
Не знам защо сте останал с впечатлението, че имаме работно време. Ние отдавна не знаем какво означава това. Работим постоянно по сайта, но нещата не стават с един клик. "Постоянен режим на актуализация" също не е имало. Имаше, когато сайтът трябваше да бъде преместен на нов, по-голям сървър, което е направено пак в името на потребителите и което също не става с един клик.
Мисля, че не може да сравнявате сайт на 4-5 месеца и такъв на години. Всичко е въпрос на време и разбиране от страна на потребителите. Защото ние си вършим нашата работа. И сме благодарни на всички, които споделят нашият сайт и помагат за неговото разпространение.

Rossa1

2015-07-16 16:01

Цитат ( veronik-veronik 2015-07-16 14:55 )

Ще се наместят, просто им трябва време и пари. Това с хакерските атаки, не е нормално...но като знам как работят инстуции и законите как се спазват.... Дано по-скоро нещо се промени, всички искаме да има обяви и сделки, но ако имат постоянни харекрски атаки, как да мислят за развитие и градация на сайта.......жалко е, но ги разбирам. Аз мисля, че има място за всички под слънцето, стига да сме толерантни и добронамерени, но за съжаление в България мисленето е различно.:7::54::smiley_145036:

Rossa1

2015-07-16 16:02

Цитат ( veronik-veronik 2015-07-16 14:55 )

Ще се наместят, просто им трябва време и пари. Това с хакерските атаки, не е нормално...но като знам как работят инстуции и законите как се спазват.... Дано по-скоро нещо се промени, всички искаме да има обяви и сделки, но ако имат постоянни харекрски атаки, как да мислят за развитие и градация на сайта.......жалко е, но ги разбирам. Аз мисля, че има място за всички под слънцето, стига да сме толерантни и добронамерени, но за съжаление в България мисленето е различно.Подкрепям! :47:

Liverpool-Pleven

2015-07-16 18:15

Цитат ( DobrataFeia 2015-07-16 15:38 )

Liverpool-Pleven, много Ви благодаря, че се присъединихте към нас! Не знам защо сте останал с впечатлението, че имаме работно време. Ние отдавна не знаем какво означава това. Работим постоянно по сайта, но нещата не стават с един клик. "Постоянен режим на актуализация" също не е имало. Имаше, когато сайтът трябваше да бъде преместен на нов, по-голям сървър, което е направено пак в името на потребителите и което също не става с един клик. Мисля, че не може да сравнявате сайт на 4-5 месеца и такъв на години. Всичко е въпрос на време и разбиране от страна на потребителите. Защото ние си вършим нашата работа. И сме благодарни на всички, които споделят нашият сайт и помагат за неговото разпространение.Добра Фея,съжалявам,но досега беше така,защото не съм се сещал,че трябва да се РИ ФРЕШНЕ.Ето сега съм тук в извънработно време.За краткото време на пребиваването в ОLX -9 месеца от регистрацията си до днес,успях да си създам име с честна търговия и да реализирам повече от 100 продажби.Разбирам,че поддръжката на сайт е скъпо занимание, и иска средства,всеки би платил някъкъв приличен абонамент за участие.Но лакомията на онзи сайт ще ги погребе . Наистина се надявам да потръгне,на вас-собствениците, и на нас-потребителите,защото форматът е от огромно значение,а вашият задоволява всичките ми изисквания.Поздрави!:47:

osmorka

2015-07-21 22:52

Всеки има право на избор. Аз направих една сделка през уикенда без оферти и коментари. И през други сайтове имам сделки, но се радвам че и тук нещата вървят макар да е бавно и трудно посоката е правилна.

Реклама

Реклама

Напиши Коментар

Трябва да се логнете за да коментирате!