Начало >Услуги >Курсове, уроци >Компютърни курсове >ПРОГРАМИРАНЕ ЗА ДЕЦА

ПРОГРАМИРАНЕ ЗА ДЕЦАКурсът ПРОГРАМИРАНЕ ЗА ДЕЦА е предназначен за 10-13-годишни ученици с интерес към писането на програмен код и математиката. 

Целта на този курс е да развие абстрактното мислене на учениците като решават задачи на език за програмиране. Курсът е предназначен за ученици, които досега не са писали програмен код на обектно-ориентирания език С++. 

В първо ниво учениците ще се запознаят с основополагащата идея на програмирането - логическата последователност. Ще се научат да програмират линейни и разклонени алгоритми. 

Във второ ниво ще задълбочат знанията си относно използваните типове данни и ще се научат да програмират циклични алгоритми. 

В трето ниво ще се научат да разбиват дадена задача на подзадачи (функции). Ще се запознаят с по-известните алгоритми за търсене и сортиране на елементи на едномерен масив (метод на пряката селекция, метод на мехурчето, чрез пряко вмъкване, обикновено и ускорено последователно търсене, двоично търсене). Ще обхождат и ще работят с елементи на двумерен масив. Ще дефинират и обработват данни от различни типове. 

Знанията, които ще получат учениците в края на курса ще им даде възможност за конкурентна способност за явяване на национални състезания и турнири по информатика в състезателна група D, както и да участват в различни онлайн състезания. Програмирането възпитава интерес към математическите знания и създава положителна мотивация при тяхното изучаване, задълбочава и разширява математическите знания, развива общите познавателни способности на учениците и техните математически способности. 

  • Обучението се води от д-р Цветана Димитрова - старши учител по Информатика и Информационни Технологии в МГ - гр. Пловдив. Заниманията се провеждат през деня в почивните дни или през ваканцията. Работи се в климатизирана интерактивна зала с мултимедиен проектор, всеки на отделен компютър. Групите са от 5 до 7 души.
Цена за първо ниво: 80 лв. за 16 часа.
Защо детето трябва да се научи да програмира?


Оценете обявата:

Мнение:

Оферти


Бъди първи - оферирай обявата

Преглеждания: 409

  Град гр. Пловдив

  Телефон 0878520395

  Фирма ИМКА Пловдив

 Уебсайт ymca-plovdiv.weeb...

  Скайп ymca-plovdiv

  изпрати съобщение

Потребител: ymca-plovdiv(0)0% offline

Aктивност: 2017-10-17 12:30

Регистриран: 2014-01-08 02:00

Коментари  

чат с ymca-plovdiv

ДРУГИ МОИ ОБЯВИ  |  виж всички  

Други предложенияПо договаряне
 Стартира Курс по Компютърна Грамотност за начинаещи в Интер Алианс
По договаряне
Професионално компютърно  обучение по WEB DESIGN, COREL DRAW, PHOTOSHOP, AUTO CAD, 3DS STUDIO MAX, A
По договаряне
Курсове по компютърно обучение - всички нива
По договаряне
Ускорен курс по начална компютърна грамотност: Windows, Word, Excel, Internet